Notificaties aanpassen en een verbeterde ervaring voor de begeleider

Twee weken geleden brachten wij je al op de hoogte over onze aankomende platformupdate, welke aanstaande donderdag 4 september gelanceerd gaat worden. Dat deden wij iets eerder dan gewoonlijk, omdat door deze update een aantal zaken aan het uiterlijk van het platform zullen veranderen. Wat er anders wordt en waarom kun je hier nog eens rustig nalezen. In deze mail vertellen we je graag meer inhoudelijk over alle mooie verbeteringen in deze release.


 

Zelf de notificatiemails aanpassen

Een verzoek dat wij vaak via onze Support en de aNewSpring Community hebben binnengekregen betrof het kunnen aanpassen van de notificatiemails. Daarom hebben we deze functionaliteit nu ontwikkeld! Alle mails en notificaties kunnen nu aangepast worden door de omgevingsbeheerder. De instellingen kunnen worden gevonden onder de Aan de Slag tab > Omgevingsinstellingen > Geavanceerde instellingen > Mailinhoud aanpassen.


 

 

 

Een gebruiksvriendelijke Begeleiderstab

De Begeleiderstab heeft een aantal belangrijke verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid gekregen, waardoor de pagina een stuk overzichtelijker is geworden. Hieronder zie je een screenshot. 

 

De content meteen aanpassen vanuit een bericht

Begeleiders kunnen straks, wanneer zij ook auteur zijn van een inhoudsdeel of vraag, direct vanuit een bericht over een inhoudsdeel of vraag de betreffende content aanpassen.


 

Meteen de vraag bekijken waar het bericht over gaat

Ook kunnen begeleiders straks een vraag testen wanneer zij er een bericht over krijgen. Omdat niet alle begeleiders bekend zijn met alle content kunnen zij op deze manier goed zien waar het bericht over gaat.


Een cijfer geven aan een inleveropdracht

Voorheen kon een begeleider in een inleveropdracht alleen akkoord of niet akkoord geven. Het wordt nu mogelijk om inleveropdrachten te beoordelen met een cijfer.


Met meerdere personen tegelijk templates testen

Het wordt mogelijk om met meerdere ontwerpers tegelijk een template te testen. Hierdoor hoeft een template niet uit de testfase gehaald te worden wanneer een andere ontwerper deze wil testen. Samen werken aan een template wordt zo een stuk eenvoudiger!


Incomplete templates testen

Het was voorheen niet mogelijk om een template te testen die nog lege activiteiten bevatte. Dat is nu aangepast en alle activiteiten, ook de niet gevulde, worden straks getoond tijdens het testen van de template. Hierdoor is het eenvoudiger om in de template alvast het leerpad uit te zetten en deze stap voor stap te vullen met content.


Afbeeldingen en inhoudsdelen in feedback plaatsen
Wij hebben de mogelijkheid toegevoegd om inhoudsdelen en afbeeldingen te plaatsen in de feedback per vraag.


 

 

Nieuw contentveld type: WWW(eb)

De pluseditor heeft er een nieuwe functionaliteit bijgekregen! Er kan door op de plus te klikken in een inhoudsdeel nu gekozen worden voor contenttype 'WWW(eb)'. Dit veld kan worden gebruikt om een website te tonen, zoals in het onderstaande voorbeeld te zien is.


 

 Enquête gedeeltelijk invullen en hervatten

 In de activiteitsvorm 'enquête' is het nu mogelijk voor deelnemers een enquete gedeeltelijk in te vullen, deze te verlaten en op een ander tijdstip verder te gaan als zij hem weer openen. De enquête kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden als logboek gedurende de cursus of als reflectiedocument. Je kunt de enquête ook

inzetten om deelnemers de vertaling te laten maken van de cursustheorie naar hun eigen toepassing in de praktijk. Daarnaast kunnen begeleiders ondertussen de voortgang in de gaten houden, omdat zij de ingevulde antwoorden kunnen bekijken.Zichtbaarheid meerdere condities in één activiteit

Wanneer een activiteit meerdere condities bevat en een deelnemer heeft er één of meer van afgerond, dan wordt dat zichtbaar in de tooltip.

 

Performanceoptimalisatie

Verschillende pagina’s, zoals de toegangscodepagina, groepenpagina en algemene overzichtspagina’s zijn op het gebied van performance geoptimaliseerd.

 

Wij hopen dat jullie net zo enthousiast worden van deze verbeteringen als wij! Mocht je een vraag of opmerking hebben over deze release dan kun je deze stellen in de aNewSpring Community.


Login or Signup to post a comment