Touch-vriendelijk content afspelen

Het is zover! aNewSpring maakt weer een mooie stap op het gebied van beleving en usability. Onze nieuwe release zal dinsdag 17 februari beschikbaar komen voor jou. In deze post vertellen we je er alles over!

 

Responsive aNewSpring Stap 2: Touch-vriendelijk content afspelen

Vorig jaar hebben we, als eerste stap, het dankzij de Plus-editor mogelijk gemaakt om responsive content in aNewSpring te creëren. Nu steeds meer gebruikers hun cursussen via de tablet maken, hebben we die lijn doorgetrokken naar de schermen waar deze content getoond wordt. Op basis van user tests en feedback van gebruikers zijn we tot het volgende resultaat gekomen: 

Bovenstaand screenshot is een ontwerp. Het uiteindelijke resultaat kan hiervan afwijken.

 

Hierboven zie je een voorbeeld van een pagina met een vraag, maar ook de pagina's met content en feedback krijgen een ander uiterlijk. Dankzij dit ontwerp kunnen deelnemers zich straks nog beter focussen op het leren en vinden zij snel wat zij zoeken. En, zoals gezegd, werkt dit ontwerp heel fijn op zowel mobiele apparaten als laptops en PC's. 


Alle omgevingen zullen op dinsdag 17 februari naar dit nieuwe ontwerp worden gemigreerd. De kleurstellingen van de huidige custom look & feels worden hierin zoveel mogelijk meegenomen.


De derde stap van het 'aNewSpring Responsive Project' staat gepland voor kwartaal 2, 2015. We zullen dan de overige schermen voor de deelnemer touch-vriendelijk maken zodat gebruik op mobiele devices geoptimaliseerd wordt. Later dit jaar zullen ook de mobiele apps een redesign ondergaan.Meer aanpasbaar in gepubliceerde templates

Onderstaande zaken zijn na de release aan te passen in gepubliceerde templates:


Aanpassen feedbacktype toets

Als het feedbacktype wijzigt, verandert de instelling in lopende uitvoeringen ook. Wanneer alleen de datum wordt aangepast, blijft de instelling in de uitvoeringen behouden (omdat hij daar gewijzigd kan zijn).


Aanpassen MemoTraining weekplanning

De weekplanning van de MemoTrainer is nu in de template aan te passen. Dit geldt alleen voor nieuwe inschrijvingen.


Sectietitels zijn aanpasbaar


Login or Signup to post a comment