Wijzigingen voor de deelnemer: Touch-vriendelijke cursussen

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor de deelnemer welke in de release van juli live zullen komen.


In onderstaande screenshots is gewerkt met een voorbeeldhuisstijl. De kleurstellingen van de huidige custom look & feels worden in het nieuwe ontwerp zoveel mogelijk meegenomen. 


Migratie

Alle aNewSpring omgevingen zullen naar dit nieuwe ontwerp worden gemigreerd. Dit zal in juli gebeuren. Voor die tijd zullen we je nogmaals op de hoogte brengen. De kleurstellingen van de huidige custom look & feels worden in het nieuwe ontwerp zoveel mogelijk meegenomen.Cursusoverzicht 

Touchvriendelijkheid en responsiveness wordt door gebruikers van aNewSpring als erg prettig ervaren en is ook iets wat je als moderne gebruiker mag verwachten. We hebben daarom het cursusoverzicht van een modern jasje voorzien. Hierdoor ziet de deelnemer na de nieuwe release een vernieuwde en moderne weergave van zijn cursus.


Het cursusoverzicht met widgets ingeklapt


Let op: Dit betreft een ontwerp. De daadwerkelijke uitwerking kan hiervan afwijkenHet cursusoverzicht met widgets uitgeklapt


Let op: Dit betreft een ontwerp. De daadwerkelijke uitwerking kan hiervan afwijkenHet cursusoverzicht met doelenLet op: Dit betreft een ontwerp. De daadwerkelijke uitwerking kan hiervan afwijkenHet cursusoverzicht met discussie 


Let op: Dit betreft een ontwerp. De daadwerkelijke uitwerking kan hiervan afwijken
Wat is er allemaal veranderd?


  • De 'Doelen'-tab is meer geïntegreerd in het cursusoverzicht en zal naast de nieuwe Learning Journey worden weergegeven in plaats van op een losse tab. 

  • De Widgetbalk aan de rechterkant zal in en uit te klappen zijn. De cursusontwerper bepaalt bij het ontwerpen van de cursus welke widgets standaard in- en uitgeklapt moeten zijn. 

  • De discussies binnen een cursus zijn verplaatst van de 'Delen'-tab naar de nieuwe Discussiewidget. Hier zijn ook de recente reacties te vinden. Omdat het nu in een widget zit kan de cursusontwerper zelf de prioriteit aangeven van de discussies. 

  • De 'Persoonlijk advies' en MemoTrainer adviesboxen zijn weg te klikken. Het advies komt op een later moment weer terug.  

  • Onderaan de Learning Journey lijn is een knop toegevoegd om makkelijk terug te keren naar het Dashboard. 

  • Op de activiteiten kan worden weergegeven hoelang de cursusontwerper verwacht dat de deelnemer ermee bezig is en of de discussiefunctie aanstaat binnen die activiteit. 

  • Behaalde resultaten van een afgeronde activiteit worden weergegeven in de knop van die activiteit. 


  • De reacties binnen discussies staan nu op chronologische volgorde


Login

Op de loginpagina wil je een deelnemer eigenlijk zo min mogelijk afleiden in zijn eerste stappen op het platform. Op de pagina waar gebruikers inloggen is het inlogvenster meer centraal geplaatst. Het is op deze pagina nu mogelijk video en afbeeldingen als achtergrond in te stellen. De Certificaatchecker is te vinden in de navigatiebalk bovenaan het scherm.


Let op: Dit betreft een ontwerp. De daadwerkelijke uitwerking kan hiervan afwijkenDashboard

Grafisch gezien zijn er grote stappen gemaakt op het dashboard. De cursussen worden nu weergegeven als “Tiles”, welke van een afbeelding te voorzien zijn. Op deze manier is het dashboard een stuk overzichtelijker en aantrekkelijker in te richten.


Wanneer een demo op de homepagina beschikbaar is, zal deze worden verplaatst naar de navigatiebalk bovenaan. Wanneer er geen catalogusproducten zijn, zal deze knop 'Demo’s' heten, wanneer deze er wel zijn, dan wordt de demo in de 'Catalogus' geplaatst.


Let op: Dit betreft een ontwerp. De daadwerkelijke uitwerking kan hiervan afwijken

Overige pagina’s

Pagina’s zoals persoonlijke gegevens, de catalogus en het communicatiecentrum hebben allemaal een visuele update gekregen zodat deze aansluiten bij het nieuwe design. Wat functionaliteit betreft is hier weinig tot niets veranderd.


Voorbeeld: De catalogus


Let op: Dit betreft een ontwerp. De daadwerkelijke uitwerking kan hiervan afwijkenLet op: Tabs van gebruikers verplaatst

Om als ontwikkelaar nog meer een deelnemerservaring te hebben op het dashboard en in de cursus, hebben we de overige functionaliteiten van de gebruiker verplaatst naar het sleuteltje in de navigatiebalk, zie screenshot.


1 person likes this
Goedemorgen,
Geldt dit alleen voor de nieuwe omgevingen? of ook voor de  al bestaande?

 

Hi Martin,


Ik heb onderstaande tekst ook meteen even toegevoegd aan de omgeving:


Migratie

Alle aNewSpring omgevingen zullen naar dit nieuwe ontwerp worden gemigreerd. Dit zal in juli gebeuren. Voor die tijd zullen we je nogmaals op de hoogte brengen. De kleurstellingen van de huidige custom look & feels worden in het nieuwe ontwerp zoveel mogelijk meegenomen.

Hartelijk dank voor de info...

 

Login or Signup to post a comment