Look & Feel per template, PDF in aNewSpring door Google Docs integratie en meer!

Afgelopen woensdag, 26 augustus, is weer een nieuwe aNewSpring release live gegaan. Hieronder vertellen we je welke optimalisaties zijn toegevoegd!


Look en Feel op template niveau

We zijn erg blij om jullie te kunnen vertellen dat het na de release mogelijk wordt om per template een Look en Feel aan te geven. Hierdoor kan een deelnemer bijvoorbeeld voor 3 cursussen zijn ingeschreven welke allemaal een andere Look en Feel hebben. Zo kan elke cursus nog meer worden gepersonaliseerd!


Google Docs integratie

In aNewSpring was het al mogelijk om gebruik te maken van de MS Office viewer voor het tonen van documenten. Na de nieuwe release kun je ook gebruik maken van een Google Docs viewer om bestanden weer te geven. Hiermee wordt het mogelijk om direct online bijvoorbeeld een PDF te tonen. Uiteraard kun je de Google Docs viewer straks ook gebruiken om documenten, spreadsheets en presentaties te laten zien aan jouw deelnemers. Wanneer je de Google Docs viewer gaat gebruiken, ga je akkoord met de voorwaarden van Google. De bestanden die je laat zien verlaten het aNewSpring platform om te worden verwerkt door de Google Docs viewer.Templates en uitvoeringen krijgen titel die zichtbaar is voor deelnemer 

We merkten op dat sommige gebruikers graag een andere naam wilden geven aan templates en uitvoeringen dan er aan de ‘achterkant’ was gegeven. Na de release kan een uitvoering voor een ontwerper nog steeds “1234 Juli 2015 Cursus A” heten, terwijl de deelnemer de titel “Cursus A” zal zien. Deze titel hoeft niet uniek te zijn en is bij het aanmaken van een cursus gelijk aan de naam van de cursus.


Meerdere bestanden in discussieberichten

Discussieberichten hebben een update gekregen, het wordt namelijk mogelijk om meerdere bijlagen per bericht te uploaden. Dit kunnen verschillende bestanden, links en YouTube-filmpjes zijn. Het toevoegen van meerdere bestanden is mogelijk in het originele bericht, maar ook bij de reacties. Omdat er nu meerdere bijlagen bij een discussiebericht mogelijk zijn, is de weergave van discussieberichten ook aangepast. Deze worden nu op dezelfde manier weergegeven als de bestanden bij een inleveropdracht. Ook YouTube-filmpjes kunnen in deze view worden afgespeeld.


Overige optimalisaties

  • Bij de inleveropdracht is er een optie bijgekomen waarmee wordt aangegeven dat de deelnemer mag kiezen of hij de opdracht wil afronden met zijn poging of niet. Deze optie is alleen beschikbaar als de opdracht verder niet wordt beoordeeld door een (externe) begeleider.   

  • De persoonlijke berichten zijn veranderd en worden nu in een thread-structuur weergegeven. Dit houdt in dat een reactie op een bepaald bericht iets verder is ingesprongen dan het bericht zelf, en dat verschillende reacties op hetzelfde bericht op hetzelfde niveau worden weergegeven. Berichten zelf kun je inklappen, waarbij de reacties op het bericht ook worden ingeklapt. Zo is het overzicht een stuk duidelijker!   

  • De inhoudsopgave is van positie veranderd, het is geen bolletje onderaan in de navigatie meer, maar hij bevindt zich nu aan de zijkant.   


Login or Signup to post a comment