Start a new topic

Aantal MB's

Wat is de rationale achter het verschil in maximum aantal MB's voor Excel, Powerpoint en jpeg plaatjes?

Hoi Guido,


In principe zit er in het platform geen onderscheid in de maximale grootte bij verschillende bestandssoorten. Waar ben je dit tegengekomen? 

Het is wel zo als je plaatjes gebruikt die hoog zijn in MB's, het langer kan duren voordat deze geladen worden op een pagina. Daarom raden we aan niet te grote plaatjes (in KB.'s/MB's) te gebruiken.


We horen het graag als we je kunnen helpen!

Als ik bij het content maken een afbeelding wil toevoegen staat er: Maximale bestandsgrootte: 32 MB


Als ik een MS Office document wil toevoegen staat er: Maximale bestandsgrootte: Excel - 5 MB, Word & PowerPoint - 10 MB.Hoi Guido,


De database van aNewSpring laat alle bestanden toe tot 32 MB. Echter als je de Word Viewer functie gebruikt in de plus-editor, zit de restrictie die je noemt erop. Deze restrictie komt voort vanuit Microsoft. De Viewer is zo door hen ingesteld dat 5MB en respectievelijk 10MB de maximale grootte van bestanden mag zijn dat zij kunnen laten zien in de Word Viewer. 


Als je bestanden los als download zou willen gebruiken in het platform dan kunnen deze wel tot 32MB worden geüpload. De deelnemers kunnen het bestand dan downloaden en openen op hun laptop. Mocht je hier verdere hulp bij nodig hebben, stuur dan even een mailtje naar support@anewspring.nl.


Bedankt voor je vraag en we horen graag of we je hier verder bij kunnen helpen!

Login or Signup to post a comment