Nieuw in aNewSpring: Een gloednieuwe Reporting Engine, Look&Feel-beheer en Licentiebeheer!

Op dinsdag 28 juni verscheen de 62e release van aNewSpring. Deze release bestaat uit drie onderdelen, waarvan de nieuwe Reporting Engine de grootste feature is.


Reporting Engine

Bij aNewSpring praten wij dolgraag met onze klanten en willen we het platform steeds beter laten aansluiten op de wensen die wij horen van hen. We merken dat er veel behoefte is aan rapportages over verschillende resultaten, statistieken en andere gegevens.


Vanuit deze wens komt aNewSpring met een bètaversie van een generieke reporting engine, die bijna alles kan rapporteren wat je kunt bedenken. Zo kun je jouw eigen rapportages samenstellen, opslaan en exporteren!


Wij hebben al wat standaard rapportages voor je klaargezet die je kunt filteren en sorteren. Zo kun je bijvoorbeeld de standaard rapportage gebruiken, waarin je kunt zien hoeveel verlopen, bijna verlopen of geldige certificaten een deelnemer heeft. Of je wilt van alle deelnemers zien hoe lang zij ingelogd zijn geweest afgelopen week; dit kan ook met een standaard rapportage.Kies een standaard rapportage of stel je eigen rapportage samen.


Je kunt ook zelf rapportages samenstellen; dit is een geavanceerder stuk van de reporting engine. Je kunt zelf bepalen welke gegevens je daarvoor gebruikt, echter zijn er wel een paar typen rapportages waar je eerst uit zal moeten kiezen om te bepalen waarop de rapportage gebaseerd moet worden (Gebruikers, Resultaten, Certificaten). Na deze eerste keuze kies je welke waarden je in de rapportage wilt verwerken. Met deze twee stappen ben je al in staat een rapportage uit te draaien.Selecteer gegevens.


Stap drie in de reporting engine kun je gebruiken om rijen compacter te maken door deze te groeperen en weer te geven als één rij. Bijvoorbeeld: als een deelnemer verschillende toetsuitslagen heeft (cijfer), kan het zijn dat hier meerdere rijen door ontstaan. Je kunt er dan voor kiezen de deelnemer te groeperen en weer te geven als één rij. De gegevens in de kolommen in die rijen moeten dan ook gegroepeerd worden. Je kunt dan bijvoorbeeld aangeven dat de cijfers van de toetsen worden gegroepeerd en dat de gemiddelde score daarvan getoond wordt. De gegevens uit meerdere rijen worden niet aangepast, maar alleen weergegeven als één cijfer in dit geval.


Daarna volgen nog de opties ‘Filteren’ en ‘Sorteren’. Je kunt hiermee de gegevens verder uitkristalliseren. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen dat je alleen deelnemers wilt zien die een verlopen certificaat hebben of deelnemers die alleen afgelopen week zijn ingelogd. Nadat je de rapportage hebt klaargezet, kun je deze uitvoeren. Mocht het resultaat niet zijn wat je had verwacht, dan kun je gemakkelijk de rapportage aanpassen.Resultaat rapportage.


Licenties beheren

Met de vorige release hebben wij het verlengen van deelnemers en licenties versimpeld en verduidelijkt. Met deze release pakken wij het licentiebeheer aan. Licenties staan standaard op automatisch verlengen. Als een deelnemer nog in een actieve uitvoering zit nadat zijn licentiejaar is verstreken, dan wordt deze automatisch verlengd. Dit voorkomen kan alleen door dit per deelnemer uit te zetten of de uitvoering aan te passen. Wij vonden dat dit geoptimaliseerd kon worden. Met het nieuwe licentiebeheer in deze release wordt dit een stuk gemakkelijker gemaakt!


Bij de ‘Gebruikers’-tab vind je straks de knop ‘Beheer gebruikerslicenties’. Je kunt hier gemakkelijk zien wanneer de licenties zijn ingegaan bij de deelnemers en wanneer deze eventueel automatisch verlengd worden. Ook zie je het aantal licenties dat een deelnemer heeft (na verlenging wordt er een extra licentie weergegeven). Vervolgens kun je makkelijk met het schuifje aangeven of deze persoon automatisch verlengd moet worden of niet.Look & feels opslaan en hergebruiken

Een tijdje terug hebben wij het mogelijk gemaakt om de look & feel zelf aan te passen. Om het gebruiksgemak te vergroten is het mogelijk om met deze release look & feels op te slaan en te beheren. Voorheen moesten de instellingen voor elke look & feel apart overgenomen worden.


Het aanpassen van het thema van de omgeving (look & feel) wordt verplaatst naar ‘Beheer look & feels’. Hier kun je de nieuwe look & feels aanmaken die je nu ook kunt opslaan. Bij het aanmaken van een template of uitvoering kun je gemakkelijk een bestaande look & feel selecteren. De functie is straks te vinden bij ‘Instellingen’ onder de omgevingsinstellingen en is alleen zichtbaar voor omgevingsbeheerders.


Mocht je vragen hebben over de release, neem dan gerust contact op met het support team of laat hieronder een vraag achter!

Login or Signup to post a comment