Start a new topic

Veertien tips & tricks om je learning journey te optimaliseren

Deze veertien punten maken je learning journey nog inspirerender voor je deelnemers!


 1. Je kunt je learning journey versterken door je huisstijl toe te passen. Gebruik een banner, kleuren en je lettertype om je aNewSpring-omgeving een persoonlijk tintje te geven.
 2. Laat de MemoTrainer je helpen om de kennis in het langetermijngeheugen van de deelnemers te krijgen. Klik hier voor meer informatie over de MemoTrainer of hier voor informatie over hoe je de MemoTrainer kan inzetten in je leeromgeving.
 3. Laat je cursus zich aanpassen aan je deelnemers. Door het persoonlijk advies te activeren in je template zal het advies de deelnemer vertellen welke activiteit hij zou moeten doen (op basis van je instellingen).
 4. Voeg iconen toe aan je activiteiten om de learning journey aantrekkelijk te maken, maar ook om herkenningspunten te maken, waaraan je deelnemer kan afleiden wat voor soort activiteit voor hem klaar staat.
 5. Plaats een inhoudsdeel tussen je blokken om meer context aan de elementen in je learning journey te geven. Daarnaast ziet het er ook gewoon mooi uit ;-).
 6. Voorkom dat je learning journey de deelnemer te veel overweldigt. Blokken kunnen standaard in- en uitgeklapt worden. Als je veel blokken hebt, zou je die blokken waar een deelnemer nog niet gelijk aan begint misschien standaard ingeklapt willen hebben.
 7. Met secties kun je binnen een les een extra niveau aanbrengen. Hierdoor krijg je meer inzicht in de inhoud van de les. Met secties zie je ook direct in je learning journey wat behandeld wordt én de deelnemer kan gelijk erop klikken om naar die betreffende sectie te gaan. Een soort inhoudsopgave dus!
 8. Laat deelnemers leren door te delen. Je kunt deelnemers laten discussiëren bij een inhoudsdeel of vraag in een activiteit.
 9. Je kunt een geschatte tijdsduur toevoegen aan activiteiten zodat een deelnemer weet hoe lang die activiteit kan duren. Als een deelnemer wat tijd over heeft, kan hij makkelijk een activiteit aan zijn agenda toevoegen. Hierdoor kan de deelnemer zijn activiteiten plannen en efficiënter leren.
 10. Omschrijvingen zeggen meer over een activiteit dan alleen een naam. Voeg dit toe om de deelnemer te vertellen waar de activiteit over gaat.
 11. Activeer de zoekwidget om je deelnemers de juiste content te laten vinden in je learning journey.
 12. Je kunt custom widgets gebruiken om daar inhoudsdelen in te tonen. Vul de inhoudsdelen met informatie en maak het rechtstreeks in de learning journey zichtbaar.
 13. De widgets kunnen standaard in- of uitgeklapt worden. Hierdoor kun je meer ruimte aan de learning journey geven of juist meer op de widgets focussen.
 14. Met condities beperk je toegang tot activiteiten. Wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan vallen de betreffende activiteiten vrij voor de deelnemer.
  Denk bijvoorbeeld aan condities op basis van tijd/datum, geslaagd/gezakt of gewoon een conditie waarmee een activiteit vrijvalt nadat je de vorige hebt afgerond.


Hoi Allard,


Hoe maak je precies nr. 5? Ik vermoed via HTML? En welke maten kan ik het beste aanhouden?Ian

Hoi Ian,


Daar is geen HTML voor nodig. Je kunt door het blok dat eronder staat aan te passen een toelichting boven het blok instellen door een inhoudsdeel te selecteren. Qua afbeelding hoef je alleen te zorgen dat deze breed genoeg is voor de pagina. Verder is het responsive dus zal dit automatisch meeschalen.

Login or Signup to post a comment