Portfolio voor deelnemers! + condities voor (her)certificering en veel meer!

Bekijk in de video hieronder de samenvatting van release 75. Wil je liever lezen? Scroll dan even naar beneden.Deelnemers kunnen een portfolio maken en delen

Deelnemers behalen al lange tijd bijzondere en belangrijke resultaten met behulp van het aNewSpring platform en zijn daar vaak trots op! Door middel van het portfolio hebben we nu een plek gecreëerd waar deelnemers deze resultaten (en resultaten die buiten aNewSpring zijn behaald) kunnen tonen en delen.  


Dit portfolio is te vullen met allerlei resultaten. Denk bijvoorbeeld aan certificaten, toetsen, lessen of bezochte evenementen die een deelnemer zelf aan zijn of haar portfolio toevoegt. Dit portfolio kan een deelnemer dan delen en daarmee bijvoorbeeld aantonen dat hij of zij professioneel bekwaam is in een specifieke functie. Het portfolio kan ook gebruikt worden als bijlage bij een sollicitatiebrief en CV om een gedetailleerde weergave te geven van opleidingen en behaalde resultaten. Daarnaast is het een mooie plek om je werk te tonen en daar op te reflecteren. Er is ruimte voor bijlages en toelichting bij de portfolio-onderdelen. De deelnemer kan zelf de indeling van het portfolio bepalen en een deelbare link genereren om mensen toegang te geven. Zonder die link heeft niemand toegang tot het portfolio van die deelnemer, ook de begeleider niet. 


Er zullen zeker meer concepten zijn waar het portfolio goed in past, we zijn dan ook erg benieuwd naar jullie ideeën en toepassingen. Laat het ons vooral weten!


Let op: Portfolio staat standaard uit. Je kunt dit aanzetten onder de Instellingen tab. 


(Her)certificeringscondities toegevoegd

aNewSpring wordt steeds vaker gebruikt voor (her)certificeringstrajecten. Dat vinden wij hartstikke tof en om dit nog beter te faciliteren hebben we twee condities toegevoegd. Met deze condities kan je het volgende instellen:

  • Je kunt nu zelf bepalen na hoeveel tijd na het afronden van een activiteit/blok een andere activiteit/blok beschikbaar komt.
  • Je kunt ook zelf bepalen na hoeveel tijd na het afronden van een activiteit/blok een andere activiteit/blok verborgen moet worden.

Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat één jaar nadat je een certificaat hebt gehaald, een nieuw blok vrijvalt met een nieuw te behalen certificaat. Daarnaast zou je het oude blok dan kunnen verbergen, zodat de deelnemer precies weet waar hij mee verder moet. 


Beheerdersrechten aangepast 

Met deze release kan een beheerder niet langer zijn eigen rechten wijzigen. Een andere beheerder kan dit wel doen. Zo zorgen we er voor dat de rechtenstructuur die opgesteld is beter in stand blijft en beheerders niet bij schermen kunnen komen waar ze geen rechten voor hebben.


MemoTrainer app uit de app stores

De MemoTrainer zal na deze release niet langer geüpdatet worden en niet meer beschikbaar zijn in de App Stores. Deelnemers die hem nog hebben geïnstalleerd, kunnen hem blijven gebruiken. We raden aan om over te stappen naar de aNewSpring app, deze app blijft uiteraard up-to-date en is gratis. Wist je trouwens dat je ook de app met jouw huisstijl in de App Store kan zetten? Lees hier meer.


Overige aanpassingen

  • Notificaties uit de notificatie-engine worden niet meer verstuurd na het voltooien van de 'cursusafsluitende-activiteit'.
  • 'Baseer eindcijfer op'-mogelijkheid nu aanpasbaar na publicatie.
  • Waarschuwingsbericht bij het verwijderen van een ingeschreven deelnemer. 
  • Tekst en volgorde van condities is verbeterd en aangepast.
  • Volgende- en terugknop verbeterd bij beoordelen door begeleider.
  • Algemene verbeteringen aan de app zijn doorgevoerd.
  • Beveiligingsverbeteringen platform aangebracht.


Bekijk hier de volledige release notes.


Mocht je vragen hebben over de release, twijfel niet om contact op te nemen met support


Login or Signup to post a comment