Start a new topic
Implemented

Release preview: het verbeteren van de begeleiders beleving

In de aankomende release focussen we ons vooral op de beleving van de begeleiders binnen het platform. Ik deel hier vast een aantal projecten waar onze ontwikkelaars op dit moment mee bezig zijn. De features en inhoud van deze release kunnen nog wijzigen.


Begeleiden tab

De hoofdpagina van de begeleiders: de ‘Begeleiden’ tab krijgt een update. Hierdoor kunnen zoektermen, filters en sortering onthouden worden en zullen deze beter over de verschillende pagina’s heen werken in plaats van alleen de huidige pagina. Daarnaast is het mogelijk straks om alle uitvoeringen die de begeleider niet als ‘Favoriet’ heeft aangegeven, te verbergen. Zo kan een begeleider die aan veel uitvoeringen gekoppeld is een voor hem of haar relevant overzicht creëren. 


Beoordelingen kunnen herzien van (video) inleveropdrachten, open vragen, externe activiteiten en webinars.

Gedane beoordelingen van bovenstaande types kunnen straks worden gewijzigd door de begeleider. De deelnemer zal dan de gewijzigde beoordeling zien en de statistieken zullen worden bijgewerkt. 


Het kan zijn dat door de gewijzigde beoordeling bepaalde vrijgevallen condities niet meer gelden. Deze zullen zoveel mogelijk weer op slot gaan als de deelnemer nog niet gestart is met de vrijgevallen activiteiten.


Beoordelingen en scores met betrekking tot activiteiten en vragen met gelinkte leerdoelen zullen niet gewijzigd kunnen worden.


Beoordeel-flow verder optimaliseren

Door het toevoegen van een nieuwe knop is het straks voor begeleiders mogelijk met één  knop een beoordeling te geven en naar de volgende vraag/deelnemer/activiteit te gaan om te beoordelen.


Meelopen

Een begeleider kan meelopen met een learning journey om zelf mee te maken hoe de deelnemers deze doorlopen. Hoe een begeleider mee kan lopen met een learning journey willen we gaan verduidelijken, zo moet het duidelijker worden hoe de begeleider kan stoppen of juist verder kan gaan met de learning journey.


Deelnemer kan werk bij andere begeleider inleveren bij (video) inleveropdrachten

Zolang de begeleider, waar de deelnemer zijn of haar werk heeft ingeleverd, nog geen beoordeling heeft gedaan, kan de deelnemer een andere begeleider selecteren. Deze mogelijkheid is per activiteit in te stellen.


De externe en webinar activiteiten krijgen een update

Het is straks mogelijk een opdrachtomschrijving toe te voegen om de deelnemer van wat context te voorzien waar deze activiteit over gaat. Daarnaast kunnen begeleiders meerdere bijlagen bij hun beoordeling toevoegen.


We verwachten dit en meer te releasen in november.

Login or Signup to post a comment