Nieuw in aNewSpring - Oktober 2013

Laat deelnemers samenwerken in groepen

Vaak krijgen wij de vraag of het in aNewSpring mogelijk is om binnen een uitvoering bepaalde deelnemers samen te laten werken aan een activiteit. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer je te maken hebt met studiegroepen binnen een grotere groep deelnemers. Goed nieuws: onze aankomende update maakt dit mogelijk!

Op donderdag 31 oktober lanceren wij een nieuwe versie van het aNewSpring platform, vanaf dan kun je een activiteit openstellen voor een door jou bepaalde groep deelnemers. Geef activiteiten de benodigde conditie en voeg in de uitvoering de deelnemers toe die met elkaar in de groep zitten. Op die manier kunnen zij bijvoorbeeld in opdrachten, lessen of discussies samenwerken.

Bovenstaand screenshot is een ontwerp. De daadwerkelijke pagina kan afwijken van dit voorbeeld.


Elke deelnemer een eigen leerpad

Na onze update kunnen er op activiteitniveau deelnemers gekoppeld worden, hierdoor is het mogelijk om per deelnemer een eigen cursusflow op te zetten. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen om activiteit A en C wel aan een deelnemer aan te bieden, maar activiteit B niet. Activiteit B kan dan wel weer worden toegekend aan een andere deelnemer. Op deze manier kan er heel eenvoudig vanuit één uitvoering voor verschillende deelnemers een aangepast leerpad worden uitgezet!

Bovenstaand screenshot is een ontwerp. De daadwerkelijke pagina kan afwijken van dit voorbeeld.


Overige optimalisaties in aNewSpring

We zijn constant bezig met het optimaliseren van ons platform. Deze keer hebben wij de volgende dingen verbeterd:

  • Wanneer het niet mogelijk is om een template te publiceren of testen wordt er bij de knop Publiceren of Testen nu ook uitgelegd waarom dit zo is.

  • Na het aanmaken van een contentbibliotheek word je meteen naar het contentbeheerscherm gebracht. Hierdoor word je als gebruiker meer in de flow van de contentontwikkeling meegenomen.

  • Nadat je als ontwerper een template hebt gepubliceerd terwijl je ook beheerder bent, word je meteen naar de uitvoeringentab gebracht. Hier kunnen dan direct de uitvoeringsinstellingen worden aangepast en de deelnemers worden ingeschreven.
     
  • De tabs Cursussen en Content zijn verwisseld. Dit ter voorbereiding op toekomstige ontwikkelingen waarin het mogelijk wordt om vanuit de cursustemplate direct content aan te maken.
Login or Signup to post a comment